Zenicor
Zenicor inleder AI-samarbete med Karolinska Institutet och University of Cambridge (Finwire)

2020-04-06 16:37
Medicinteknikbolaget Zenicor har inlett ett internationellt samarbete med Karolinska Institutet och University of Cambridge för att utveckla ett AI-stöd för EKG-analys. Syftet är att kunna prediktera förekomst av bakomliggande förmaksflimmer hos en patient med till synes normal hjärtrytm. Den svenska innovationsmyndigheten Vinnova har beslutat att finansiera samarbetsprojektet med 500 000 kronor. Det framgår av ett pressmedelande.

Zenicor och AI-specialister från Modulai kommer tillsammans med medicinska forskare från Karolinska Institutet och University of Cambridge ta fram Machine Learning-modeller för att analysera stora mängder EKG-data registrerade med Zenicor-EKG. Målet är att utveckla en AI-baserad analysmodul för screening av förmaksflimmer.

Det första steget i projektet kommer att pågå under sex månader, där modeller tas fram och utvärderas. Vid goda resultat från detta första projekt avser Zenicor att fortsätta utvecklingen med mål att ta fram produkter att använda i de kommande programmen för screening för förmaksflimmer.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Zenicor - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -