Västsvensk Logistik
Västsvensk Logistik kallar till extra bolagsstämma för att senarelägga kvartalsutdelning (Finwire)

2020-04-06 15:52
Aktieägarna i fastighetsbolaget Västsvensk Logistik kallas till extra bolagsstämma den 28 april i Stockholm.

Bolaget har träffat ett tilläggsavtal med sin största hyresgäst, Kappahl Sverige, som innebär anstånd med att betala 50 procent av hyran under april. Tilläggsavtalet föregicks av att Kappahl Sverige aviserat behov av hyreslättnader för att säkerställa sin likviditet och framtida drift med anledning av både det rådande osäkra marknadsläget och kraftigt sjunkande omsättning under den senaste månaden. Ökningen av hyresgästens näthandel har ännu inte kompenserat bortfallet av butiksförsäljningen, som orsakas av den pågående coronakrisen.

Västsvensk Logistik och Kappahl Sverige har tillsammans kommit fram till en för båda parter konstruktiv lösning om att bevilja anstånd med att betala 50 procent av hyran för april. Bolaget kommer att utreda möjligheterna att söka statligt extrainsatt stöd för 25 procent av bashyran. Det kan inte uteslutas att ytterligare anstånd med hyran kan bli aktuella.

Vid årsstämman den 14 augusti i fjol beslutades det om fyra kvartalsutdelning, den första på 1,95 kronor per aktie och de följande tre på 1,75 kronor per aktie. Samtliga utbetalningar förutom utbetalningstillfället med avstämningsdag den 15 maj har verkställts.

"För det fall att bolaget i närtid tvingas acceptera eftersläpningar med hyran samtidigt som den tidigare aviserade kostnaden för sprinklertanken förfaller till betalning, skulle en utbetalning av även utdelningen med avstämningsdag den 15 maj 2020 hota bolagets likviditet", skriver Västsvensk Logistik.

Styrelsen föreslår av försiktighetsskäl att den extra bolagsstämman beslutar att senarelägga utbetalningen av utdelningen om totalt 4,29 miljoner kronor med avstämningsdag den 15 maj 2020 och att styrelsen bemyndigas att fastställa avstämningsdagen för denna utdelning, dock att avstämningsdagen inte får infalla senare än dagen för nästkommande årsstämma i bolaget.

Årsstämma ska enligt lag hållas inom sex månader från räkenskapsårets utgång, det vill säga. senast fredagen den 30 oktober.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -