Serneke
Serneke kallar till årsstämma den 5 maj (Finwire)

2020-04-06 10:10
Aktieägarna i byggbolaget Serneke kallas till årsstämma tisdagen den 5 maj 2020 i Göteborg.

Styrelsen bekräftar bolagets utdelningspolicy men väljer i nuläget att föreslå att ingen utdelning lämnas för räkenskapsåret 2019. Skälet till styrelsens förslag att inte lämna någon utdelning är bolagets behov av finansiell flexibilitet för hantering av den egna projektportföljen. Styrelsen har därför prioriterat att bolaget vidmakthåller en stark finansiell position.

Valberedningen föreslår omval av styrelseledamöterna Mari Broman, Ludwig Mattsson, Ola Serneke, Anna Belfrage och Fredrik Alvarsson och nyval av Jan C. Johansson, Veronica Rörsgård och Per Åkerman som styrelseledamöter. Kent Sander och Anna-Karin Celsing har avböjt omval till styrelsen. Valberedningen föreslår vidare val av Jan C. Johansson som ny styrelseordförande och Per Åkerman som vice styrelseordförande. Styrelseförslaget är känt sedan tidigare.

Styrelsen föreslår att årsstämman beslutar att införa årligen återkommande aktiesparprogram med målsättningen att programmen så långt som möjligt ska omfatta samtliga anställda i koncernen.

Styrelsen vill ha bemyndigande från stämman att besluta om nyemission av aktier eller konvertibeler, motsvarade högst 5,6 miljoner aktier.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -