NORWEGIAN
SÄGER UPP ALLA KABINANSTÄLLDA PÅ ARLANDABASEN (R) (Direkt)

2020-04-06 17:02

(Norwegian korrigerar medieuppgifter)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Det norska flygbolaget Norwegian varslar alla kabinanställda på Arlandabasen om uppsägning till följd av att alla flygningar i Sverige har ställts in på grund av pandemin med covid-19.

Det framgår av ett pressmeddelande som bolaget skickar ut med anledning av att norska Dagens Næringsliv på måndagen rapporterade att flygbolaget skulle ha varslat alla anställda i Sverige om uppsägning, något som Nyhetsbyrån Direkt också återgav.

Norwegian har samtidigt påbörjat samtal med pilotföreningen. Ett antal administrativt anställda på Arlandabasen har gått ned i arbetstid, enligt pressmeddelandet.

"Regler för permittering är annorlunda i Sverige än i Norge där arbetsgivaren står för en stor andel av de anställdas lön vid permittering. Därför har bolaget behövt säga upp personal istället för permitteringar. De som har sagts upp är garanterade återanställning när verksamheten är igång igen och den rätten har de i tolv månader. Permitteringsregler är på väg att fasas in i Sverige och vi förväntar att de även ska omfatta Norwegians personal", skriver flygbolaget.

Över 90 procent av Norwegians samtliga anställda globalt är permitterade enligt lokala regelverk i respektive land, uppges det.

Johan Lind +46 8 5191 7954

Nyhetsbyrån Direkt


Norwegian Air Shuttle - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -