På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Norwegian
Norwegian förtydligar angående varsel om uppsägningar av anställda i Sverige (Finwire)

2020-04-06 17:01
Flygbolaget Norwegian förtydligar att det inte är korrekt att bolaget säger upp alla anställda i Sverige, enligt ett pressmeddelande.

"Det som är korrekt är att alla kabinanställda på Arlandabasen har blivit varslade om uppsägning till följd av att alla flygningar i Sverige har ställts in på grund av covid-19. Bolaget har samtidigt påbörjat samtal med pilotföreningen. Ett antal administrativt anställda på Arlandabasen har gått ned i arbetstid", skriver flygbolaget. .

Regler för permittering är annorlunda i Sverige än i Norge där arbetsgivaren står för en stor andel av de anställdas lön vid permittering. Norwegian har därför behövt säga upp personal istället för permitteringar. De som har sagts upp är garanterade återanställning när verksamheten är igång igen och den rätten har de i tolv månader. "Permitteringsregler är på väg att fasas in i Sverige och vi förväntar att de även ska omfatta Norwegians personal", skriver bolaget.

Mer än 90 procent av Norwegians samtliga anställda globalt är permitterade enligt lokala regelverk i respektive land.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Norwegian Air Shuttle - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -