NEW YORK
LYXBOLAG RUSAR EFTER ÅTGÄRDSPROGRAM, S&P500 +4,7% (Direkt)

2020-04-06 17:20

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) De ledande börserna i New York var upp kraftigt efter några timmars handel på måndagen. Minskande antal dödsfall av coronaviruset på europeisk mark har ingett hopp om att USA snart når sin kulmen.

Vid klockan 17.20 var Dow Jones storbolagsindex 4,8 procent högre till 22.056. S&P 500-indexet hade stigit 4,7 procent till 2.605, samtidigt som Nasdaqs kompositindex avancerade 4,7 procent till 7.724.

Flygbolaget Delta var ned 2,1 procent. Bolagets vd, Ed Bastian, har meddelat att ett intäktstapp om 90 procent är att vänta i det andra kvartalet och kommenterade samtidigt att "vi vet att botten ännu inte är nådd". Warren Buffets investeringsbolag Berkshire Hathaway har nyligen sålt 18 procent av sitt innehav i flygbolaget.

United Airlines och American Airlines har båda gått ut med att bolagen avser minska flygandet ytterligare till New York. Aktierna var upp 1,1 respektive ned 0,1 procent.

Videokonferensbolaget Zoom Video Communications, som sedan årsskiftet som mest stigit tresiffrigt, backade 6,6 procent efter att Credit Suisse sänkt rekommendationen för aktien till underperform från tidigare neutral.

Lyxbolaget Capri Holdings, som äger varumärken som Michael Kors, Versace och Jimmy Choo, meddelade stora nedskärningar. Bolaget förväntar sig att butikerna håller stängt till första juni och permitterar alla nordamerikanska anställda. Styrelsen har även valt att sänka sin kompensation med 50 procent och ledningen valt att avstå lön för helåret. Aktien steg 18,9 procent på informationen om åtgärdsprogrammet.

E-handelsgiganten Ebay avancerade 4,2 procent efter att ha fått en höjd rekommendation till köp av Guggenheim, som i en analys hävdar att bolaget är attraktivt värderat med en stark balansräkning och ett starkt kassaflöde.

Räntan på den tioåriga amerikanska statsobligationen var upp 3 punkter till 0,65 procent.

Graf: S&P500-index måndagen den 6 april

Bildkälla: Infront

Gösta Lycke +46 8 5191 7910

Nyhetsbyrån Direkt


Chevron - I dag

{point.key}

Delta Air Lines - I dag

{point.key}

Exxon Mobil - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -