Getinge
Getinge ökar produktionskapaciteten av ventilatorer i Solna ytterligare (Finwire)

2020-04-06 13:04
Medicinteknikbolaget Getinge kommer att öka produktionskapaciteten av ventilatorer ytterligare.
Efterfrågan på ventilatorer för sjukhusens intensivvårdsavdelningar fortsätter att öka globalt som ett resultat av covid-19 pandemin. Getinge ökar sin produktionskapacitet stegvis i Solna till 26 000 enheter under 2020, att jämföra med tidigare planerad nivå på 16 000 enheter som kommunicerades den 17 mars. Ökningen kommer att starta genast och ske i nära samarbete med Getinges leverantörer. Det framgår av ett pressmeddelande.

- Vi fortsätter att öka vår produktionskapacitet för att kunna möta det ökade behovet av ventilatorer från våra kunder. Vi arbetar nära med våra leverantörer och vår produktionsökning är naturligtvis beroende på tillgången av komponenter, säger Elin Frostehav, chef för affärsområdet Critical Care på Getinge.

Getinge producerade i fjol 10 000 ventilatorer i Solna. Den planerade ökningen till 26 000 ventilatorer i år innebär en ökning på 160 procent. Den förväntade ökningen i efterfrågan och produktionskapacitet för ventilatorer förväntas vara postitivt för Getinges resultat.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Getinge B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -