FED
VÄNTAS INTE STOPPA USA-BANKERS UTDELNINGAR NU - WSJ (Direkt)

2020-04-06 09:05

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Amerikanska banker kommer sannolikt att tillåtas fortsätta att ge utdelningar till sina aktieägare trots att coronaviruspandemin riskerar att skapa "ett berg" av dåliga lån som på sikt kan försvaga kreditgivarna.

Det rapporterade Wall Street Journal (WSJ) på lördagen, med hänvisning till personer med insyn i frågan.

Tidningen noterade att vissa före detta amerikanska regulatorer har sagt att Federal Reserve borde beordra de största bankerna att slopa utdelningarna för att spara kapital i ett läge med skenande arbetslöshet och problem för företagen som riskerar att bli värre än under finanskrisen.

ECB och Bank of England har tryckt på för att banker ska slopa utdelningarna, men Federal Reserve väntas inte följa deras exempel. Enligt WSJ:s källor ser Fed viktiga skillnader hur bankerna distribuerar kapital på de båda kontinenterna, och de planerar att genomföra en mer noga övervägd analys av tillståndet i det amerikanska banksystemet.

WSJ skriver att amerikanska centralbankirer kan befara att ett stopp för utdelningar nu kan sända en signal om att de är oroade för solvensen i banksystemet, och givet att amerikanska banker ger utdelning kvartalsvis, i stället för årligen som i Europa, så har Fed möjlighet att utvärdera läget på nytt kommande veckor och månader.

Makroredaktionen +46 8 51917931 https://twitter.com/makroredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -