BOMARKNAD
INGEN DRAMATIK LÄGENHETSPRISER STHLM I MARS - BOOLI (Direkt)

2020-04-06 15:49

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Enligt bostadssajtens Boolis statistik har det inte varit någon större dramatik för lägenhetspriserna i Stockholms län i mars, den månad där coronakrisen slog till på allvar.

"Det är inga drastiska förändringar så här långt. Vi ser en liten tendens till att priserna gått ned mellan februari och mars, men det är svårtolkat. Det kommer nog att visa sig bättre vad som sker efter påsk, när marknaden drar i gång på allvar", säger Boolis marknadschef Josephine Linghammar till Nyhetsbyrån Direkt.

Flera mätningar över boprisförväntningarna har fallit kraftigt på senare tid. SEB:s boprisindikator visade det största fallet någonsin en enskild månad, även om förväntningarna än så länge är högre än de var 2008 och 2011, när bostadspriserna sjönk. Hemnets köparbarometer, med en betydligt kortare historik, har samtidigt fallit till den lägsta nivån någonsin.

Än så länge ser det dock betydligt mindre dramatiskt ut för bostadspriserna i Stockholms län, där nya trender på bostadsmarknaden brukar visa sig först.

Josephine Linghammar noterar att medelkvadratmeterpriset för lägenheter som sålts i Stockholms län ser ut att ha sjunkit något i mars jämfört med i februari, men med en uppgång den senaste veckan. Priserna kan dock hoppa en del vecka till vecka. Priserna är också tydligt högre än de var i mars i fjol.

"Vi verkar ha en försiktigt nedåtgående trend", säger hon.

Bild: Bostadspriser Stockholms län

Johan Bahlenberg +46 8 5191 7935

Nyhetsbyrån Direkt


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -