ALLGON
COVID-19 FÅR NEGATIV FSG-PÅVERKAN STÖRRE DEL AV 2020 (Direkt)

2020-04-06 10:03

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Allgon, en aktör inom industriell radiostyrning, bedömer att covid-19 kommer att ha negativ påverkan på bolagets försäljning under större delen av 2020.

Det framgår av ett pressmeddelande.

"Industrin påverkas i allt högre grad av de åtgärder som vidtas runt om i världen för att begränsa covid-19-pandemins spridning. När industriell verksamhet globalt bromsar in påverkar det beslutsfattande och investeringsbeslut hos många företag, däribland Allgons kunder", står det i pressmeddelandet.

Under första kvartalet har dock Allgon kunnat leverera till sina kunder utan störningar, trots att en stor del av produktionen sker i Kina.

Den kinesiska produktionen hade under januari-februari perioder av störningar men är nu uppe i 85 procents kapacitet. Produktionen i Sverige löper i dagsläget på utan störningar. Ytterligare åtgärder vidtas nu i olika delar av gruppen för att minska kostnader, bland annat genom att samtlig personal i WSI har deltidspermitterats. Därutöver utvärderas möjligheter att tillgodogöra sig statliga lättnader och stödåtgärder som erbjuds i de marknader där Allgon har dotterbolag.

"Hur stor negativ påverkan covid-19 kommer att ha på efterfrågan på våra produkter och tjänster under resten av 2020 är för närvarande inte möjligt att bedöma. Vi ser nu att industriproduktionen i Kina kommer igång i allt högre grad. Vi hoppas självklart på ett liknande scenario i Europa inom överskådlig framtid", kommenterar vd Johan Hårdén.

Kristine Trapp +46 8 5191 7927

Nyhetsbyrån Direkt


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -