Addlife
Addlife drar tillbaka utdelningsförslaget till årsstämman (Finwire)

2020-04-06 16:18
Addlife har beslutat att årsstämman hålls som planerat den 7 maj. Styrelsen har också beslutat att dra tillbaka förslaget om utdelning om 2,40 kronor per aktie och istället föreslå att ingen utdelning utgår i samband med årsstämman. Styrelsen ser en möjlighet att kalla till extrastämma senare i år för att besluta om utdelning för 2019. Det framgår av ett pressmeddelande.

Mot bakgrund av den allmänna osäkerheten som nu råder och de åtgärder som införts för att minska spridningen av covid-19 har styrelsen av försiktighetsskäl beslutat att dra tillbaka förslaget om utdelning om 2,40 kronor per aktie och istället föreslå att ingen utdelning utgår.

Styrelsens beslut påverkar inte Addlifes långsiktiga utdelningspolicy om att 30 till 50 procent av resultat efter skatt skall delas ut till aktieägarna. Addlife har under de senaste veckorna haft hög aktivitet med ökad efterfrågan från hälso- och sjukvården i flera av koncernens bolag. Koncernen har en stark finansiell ställning och likviditet och styrelsen ser en möjlighet att kalla till extrastämma senare i år för att besluta om utdelning för 2019.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

AddLife B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -