TIN Ny Teknik
Hög andel digitala varumärken räddade TIN Ny Teknik under rekordsvag månad på börsen (R) (Finwire)

2020-04-03 12:50
(Rättelse. Tidigare fel procent i rubrik och fel månadsutveckling i första stycket.)

Fonden TIN Ny Teknik A har slagit index mätt både på mars månad och hittills i år. Sedan årsskiftet har fonden backat 6,8 procent, fondens jämförelseindex minskade 26,3 procent. I mars backade fonden 6,7 procent, det breda jämförelseindexet för nordiska småbolag VINCSCN backade 19,8 procent. Det framgår av en månadsrapport.

Fonden har bytt namn från Core Ny Teknik till TIN Ny Teknik. Fonden förvaltas sedan årsskiftet i ett eget fondbolag med namnet TIN fonder.

De bolag som bidrog med mest positivt under månaden var Paradox Interactive, Stillfront och Storytel. De bolag som drog ner fonden var bland annat Elekta, Nordic Entertainment och Saab.

Portföljens största segment är digitala varumärken. Segmentet utgör 32 procent av förvaltat kapital, följt av hälsa (27) och mjukvara (22).

Fondens största innehav vid mars slut var Embracer, Take Two och Interactive.

Sinch genomförde en riktad emission där fonden deltog. Emissionens syfte var att finansiera förvärv.

"Vi känner och uppskattar bolaget sedan länge. Bolaget har en stark affärsmodell och en imponerande kundlista. Genom det förvärv vi har varit delaktiga i att finansiera, expanderar de på nya geografiska marknader" skriver förvaltaren.

Förvaltaren tror att de stimulansåtgärder som regeringar och centralbanker har beslutat att implementera stärker tesen att vi kommer att återvända till en miljö där aktier är det bästa långsiktiga investeringsalternativet.

Avslutningsvis ser man positivt på framtiden. Förvaltaren tror på en utveckling inom digitala affärsmodeller samt digital hälsa de kommande åren.


[Tabell 1]

Love Josefsson
love@finwire.com, 0708-97 44 06
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

TIN Ny Teknik A - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -