BIOGAIA
EXTRA UTDELNING UTGÅR, ORDINARIE UTDELNING BIBEHÅLLS (Direkt)

2020-04-03 19:53

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Probiotikabolaget Biogaias styrelse har beslutat att revidera utdelningsförslaget. Det reviderade förslaget innebär att den ordinarie utdelningen om 3:75 kronor per aktie bibehålls, samtidigt som den tidigare föreslagna extrautdelningen om 4:25 kronor per aktie utgår.

Det framgår av ett pressmeddelande.

"Förändringen ska ses som en försiktighetsåtgärd inför en mer svårbedömd konjunkturutveckling framöver. Styrelsen avser att återkomma till frågan om en eventuell extrautdelning senare under året när effekterna av den pågående Covid-19-epidemin bättre kan överblickas", skriver Biogaia.

Biogaia meddelade tidigare i veckan att dess verksamhet hittills bara har påverkats i begränsad omfattning och att bolaget har vidtagit ett antal försiktighetsåtgärder.

"Sedan styrelsen lämnade sitt ursprungliga utdelningsförslag har omvärldsläget förändrats avsevärt. För att säkerställa att Biogaia kan agera från en styrkeposition i nuvarande turbulenta omvärldsläge, anser styrelsen att det är motiverat att behålla förslaget om den ordinarie utdelningen, men att dra tillbaka förslaget om en extra utdelning", skriver bolaget.

Styrelsens förslag om en avsättning till "Stiftelsen för att förebygga antibiotikaresistens" på 2,8 miljoner kronor är oförändrat.

Börsredaktionen +46 8 51917900 https://twitter.com/Borsredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


BioGaia B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -