Softbank
Softbanks miljardköp i Wework uteblev (Finwire)

2020-04-02 11:01
Japanska konglomeratet Softbank har valt att avstå från att köpa aktier för tre miljarder dollar i kontorsuthyraren Wework eftersom vissa kriterier inte uppfyllts. Det framgår av ett pressmeddelande.

Affären aviserades i höstas och hade bland annat inneburit att Softbank skulle köpa ut grundare och tidigare vd Adam Neumann. En tidsfrist för aktieköpet sattes till den 1 april i år.

Men då vissa kriterier under arrangemanget inte blivit uppfyllda har transaktionen inte ägt rum.

Softbank skriver att detta inte kommer påverka varken den operativa driften inom Wework eller dess femåriga affärs- och strategiplan. Det uppges vidare att Wework står finansiellt stabilt med 4,4 miljarder dollar i kontanter, pro forma, och kontantåtaganden.

Softbank är trots den uteblivna affären storägare i Wework efter investeringar på över 14,25 miljarder dollar, inklusive från Vision Fund.

Hade oktober-uppgörelsen realiserats hade Neumann, hans familj och vissa stora institutionella investerare så som Benchmark Capital haft mest att vinna. Detta då de tillsammans utgjorde mer än hälften av aktierna som skulle sålts till Softbank.

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -