HEXAGON
KOMMER GYNNAS AV MER DIGITALISERING EFTER COVID - DNB (Direkt)

2020-04-02 10:54

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Fokus på automation och digitalisering kommer öka i efterdyningarna av covid-19 och det kommer att gynna Hexagon.

Det menar DNB Markets som har höjt rekommendationen för aktien i mätteknikbolaget Hexagon till köp, en höjning Nyhetsbyrån Direkt har rapporterat om tidigare under torsdagen.

Den norska banken hävdar vidare att Hexagon är mer motståndskraftigt under den pågående krisen än vad bolaget var under finanskrisen. Under 2009 föll försäljningen med 19 procent organiskt.

"Vi tror att Hexagon i dag är klart bättre förberett för att hantera en ekonomisk nedgång", skriver DNB och pekar på att andelen återkommande intäkter har gått upp samt att mjukvara och tjänster numera står för cirka 60 procent av intäkterna.

DNB betonar samtidigt att inte heller Hexagon är immunt mot coronakrisen. Banken tror att den organiska försäljningen backar med 16 procent i det första kvartalet och att bolaget sedan träffar en botten med -17 procent i det andra kvartalet, och att det leder fram till en helårssiffra på -10 procent.

Mot den bakgrunden, i kombination med nedjusterade värderingsmultiplar, kommer DNB fram till riktkursen 490 kronor, ned från tidigare 575 kronor.

Aktien handlas kring 410 kronor på torsdagen och den har backat med 28 procent från toppen i mitten av februari.

Börsredaktionen +46 8 51917900 https://twitter.com/Borsredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


Hexagon B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -