EKONOMI
BRITTISKA FI GER VIRUSANSTÅND FÖR KREDITKORTSSKULDER (Direkt)

2020-04-02 10:45

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Den brittiska finanstillsynsmyndigheten FCA föreslår att drabbade konsumenter ska ges anstånd med betalning på lån och kreditkortsskulder under den pågående viruspandemin, framgår av en presskommuniké.

FCA anser att återbetalningar bör frysas för de närmaste tre månaderna och att konsumenterna ska ges en övertrasseringskredit om 500 pund till 0 procents ränta för dessa tre månader, skriver FT.

Åtgärderna kommer läggas fram för en kort remissrunda och därefter träda i kraft om en vecka den 9 april, enligt tidningen.

"Coronaviruset har orsakat en aldrig tidigare skådad finansiell chock med långtgående konsekvenser för konsumenter i varje hörn av Storbritannien. /…/ Dessa åtgärder skulle möjliggöra en förväntad miniminivå av stöd för konsumenter som fram till och med detta varit finansiellt stabila", säger FCA:s tillförordnade generaldirektör Christopher Woolard.

Ett flertal brittiska banker har legat på FCA just om att lätta på regler avseende kreditkortsbetalningar som en del av en serie åtgärder som ska hjälpa konsumenterna under coronaviruskrisen.

Joakim Rönning +46 8 5191 7930

Nyhetsbyrån Direkt


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -