SOTKAMO SILVER
VILLKOR I EMISSION 1:3, KURS 1:38 KR/A (Direkt)

2020-04-01 06:56

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Sotkamo Silver offentliggjorde på tisdagskvällen villkoren i den företrädesemission om 60 miljoner kronor som bolaget aviserade den 27 februari. Vidare har styrelsen beslutat om en riktad emission av vederlagsfria teckningsoptioner som kan tillföra bolaget ytterligare cirka 22 miljoner kronor.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Aktieägare i Sotkamo Silver har företrädesrätt att teckna en ny aktie på tre befintliga aktier av samma aktieslag, det vill säga en teckningsrelation om 1:3. Teckningskursen är fastställd till 1:38 kronor per ny aktie.

Bolaget har erhållit teckningsförbindelser om cirka 9,4 miljoner kronor (motsvarande 15,2 procent av företrädesemissionen). Bolaget har även erhållit garantiförbindelser från ett garantikonsortium om cirka 34 miljoner kronor (motsvarande 54,8 procent av företrädesemissionen). Företrädesemissionen omfattas därmed av tecknings- och garantiförbindelser om upp till 70 procent av den initiala emissionsvolymen.

Företrädesemissionen förutsätter godkännande av årsstämman som äger rum den 2 april 2020.

Rätt att teckna teckningsoptionerna inledningsvis ska, med avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt, tillkomma bolaget. Teckningsoptionerna ges ut vederlagsfritt.

Teckningsoptionerna kommer därefter att överlåtas vederlagsfritt till dem som tilldelats aktier i företrädesemissionen på följande sätt: för fyra tilldelade aktier i företrädesemissionen överlåts en teckningsoption.

Varje teckningsoption ska medföra en rätt att teckna en ny aktie i bolaget till en teckningskurs motsvarande 2 kronor.

Syftet med företrädesemissionen är att påskynda kärnborrnings- och utvecklingsprogram för att förlänga gruvans nuvarande livslängd, samt för att säkerställa en rörelsekapitalreserv.

Kristine Trapp +46 8 5191 7927

Nyhetsbyrån Direkt


Sotkamo Silver - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -