WISE GROUP
KORTTIDSPERMITTERAR OCH VARSLAR OM UPPSÄGNINGAR (Direkt)

2020-03-31 08:52

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Wise Group, som är ett ägarbolag med verksamheter inom rekrytering, konsultuthyrning och HR/personalområdet, har beslutat att genomföra korttidspermitteringar vid samtliga arbetsställen för att anpassa personalstyrkan till rådande marknadsförutsättningar. Bolagsgruppen har samtidigt för avsikt att varsla cirka 50 medarbetare om uppsägning.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Osäkerheten kring utvecklingen av samhällsekonomin kopplat till coronaviruset påverkar Wise Groups verksamhet negativt på grund av bland annat lägre efterfrågan på rekrytering- och konsultuthyrningstjänster samt framflyttade projekt vad gäller medarbetarundersökningar.

Ytterligare permitteringar och varsel kan inte uteslutas, uppger bolaget.

Wise delårsrapport för det första kvartalet väntas den 14 maj.

"Preliminära bedömningar indikerar att Covid-19s påverkan på kvartalets omsättning och resultat varit begränsad", skriver bolaget.

Majoriteten av permitteringarna kommer att ske med stöd av statliga subventioner. Erik Mitteregger och Stefan Rossi, styrelseledamöter och tillika två av Wise Groups större ägare, har meddelat att de helt avstår sina styrelsearvoden från och med april fram till årsstämman 2021. Övriga styrelsearvoden föreslås vara oförändrade. Koncernledningen och samtliga dotterbolags-vd:ar har samtidigt beslutat att tillsvidare sänka sina löner med 10 procent.

"Besluten har fattats mot bakgrund av den osäkerhet om utvecklingen av samhällsekonomin som relaterar till coronaviruset", uppger Wise Group.

Johan Lind +46 8 5191 7954

Nyhetsbyrån Direkt


Wise Group - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -