VIRUS
BEKRÄFTADE FALL 4.435, ANTAL DÖDA 180 I SVERIGE - FHM (Direkt)

2020-03-31 14:18

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Antalet bekräftade fall av coronasmittade i Sverige uppgår nu till 4.435, antalet personer som dött till följd av sjukdomen är 180, medan 358 personer vårdas på intensivvårdsavdelning. Det är fortsatt framförallt äldre människor som blir svårt sjuka.

Det sade Anders Wallensten, Folkhälsomyndighetens biträdande statsepidemiolog, vid tisdagens pressträff om läget gällande coronaviruset.

Han sade att det fortsatt är en majoritet av män bland dem som intensivvårdas, men att FHM ännu inte har någon bra förklaring till detta.

Myndighetens övergripande strategi är fortsatt att plana ut kurvan av insjuknade för att vården ska klara av att hantera läget.

"Det allra viktigaste rådet till äldre är att de ska skydda sig själva och vi andra ska hjälpa till att skydda dem", sade Wallensten.

Han sade vidare att kapaciteten att provta nu kommer att öka och att provtagningen kommer att fokuseras på främst vårdpersonal och därefter på annan samhällsviktig personal.

Wallensten noterade också att fallen globalt nu uppgår till drygt 700.000 fall av rapporterat smittade, varav drygt 34.000 har avlidit. Europa står för ungefär hälften. Mycket testning görs nu i USA, där fallen ökar snabbt och det är många döda i Spanien.

Sofia Polhammer +46 8 5191 7937

Nyhetsbyrån Direkt


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -