Telia
Telia uppmanar aktieägarna att inte delta på årsstämman (Finwire)

2020-03-31 07:35
Teleoperatören Telia kortar med anledning av spridningen av coronaviruset ned dagordningen till årsstämman den 2 april i Stockholm och uppmanar alla aktieägare att företrädas av ombud, i stället för att närvara personligen. Det framgår av ett pressmeddelande.

Telia uppmanar alla aktieägarna som vill delta på bolagsstämman att utse Euroclear som ombud på stämman. Aktieägare ges på detta sätt möjlighet att företrädas på bolagsstämman utan att behöva närvara personligen.

Från styrelsen och företagsledningen kommer endast styrelseordförande Lars-Johan Jarnheimer, tillförordnad vd och koncernchef Christian Luiga och chefsjurist Jonas Bengtsson att vara på plats i stämmolokalen. Christian Luiga kommer inte att hålla ett anförande på stämman, hans tal kommer i stället att publiceras på bolagets hemsida. Telia har sedan tidigare beslutat att inte erbjuda någon förtäring på årsstämman.

Stämman kommer endast att genomföras om Telia bedömer att den kan genomföras på ett ansvarsfullt sätt med hänsyn till smittspridningsrisker och i enlighet med gällande regler och restriktioner. Bedömer Telia att så inte kan ske kommer stämman att ställas in och hållas vid senare tillfälle.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Telia Company - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -