Smoltek
Ledande befattningshavare i Smoltek tecknar aktier för cirka 4,3 miljoner kronor i dotterbolag (Finwire)

2020-03-31 17:35
Smoltek Nanotech Holding meddelar att bolaget erhållit teckning av aktier om totalt cirka 4,26 miljoner kronor i dotterbolaget Smoltek. Detta genom ett teckningsoptionsprogram (2017/2020:1) med teckningsperiod 2020-02-10-2020-03-31, i vilket fem ledande befattningshavare och tidiga anställda deltagit. Det framgår av ett pressmeddelande.

Vd Anders Johansson tecknar aktier för drygt 2,3 miljoner kronor. Sedan tidigare äger vd Anders Johansson 140 075 aktier (motsvarande en ägarandel om cirka 2,2 procent) i moderbolaget Smoltek Nanotech Holding listat på Spotlight Stock Market.

- De betydande teckningar som gjorts inom det här incitamentsprogrammet, vilket slutförs under en period med historiska nivåer av osäkerhet kring utvecklingen för den globala ekonomin, understryker ytterligare den starka tilltron till Smolteks teknologi som finns hos bolagets personal och ledande befattningshavare, säger Smolteks styrelseordförande Peter Augustsson.

Teckningsoptionsprogrammet med optioner av serien 2017/2020:1 togs fram innan Smoltek listades på Spotlight Stock Market och avser därför emission av aktier i det rörelsedrivande dotterbolaget Smoltek. Programmet finns beskrivet i memorandum framtaget inför spridningsemissionen och noteringen på Spotlight Stock Market (2018) och i prospekt för nyemissionen 2019.

Då de tecknade aktierna har blivit registrerade hos Bolagsverket kommer de att motsvara cirka 3,7 procent av dotterbolaget Smolteks aktiekapital.

Intentionen är dock att det listade bolaget Smoltek Nanotech Holding även framgent skall äga 100 procent av detta dotterbolag. Styrelsen avser därför att presentera ett förslag till den kommande årsstämman om ett andelsskifte av dessa nya aktier i dotterbolaget mot aktier i det listade bolaget genom en apportemission. Ett sådant andelsskifte möjliggör även en tydligare redovisning av ledande befattningshavares totala ägande i bolaget.

Lars Johansson
lars.johansson@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Smoltek - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -