Sleepo
Sleepo ökar omsättning, orderingång och resultat (Finwire)

2020-03-31 08:37
E-handelsbolaget Sleepo ökar orderingången, omsättningen och resultatet i räkenskapsårets tredje kvartal, ett kvartal som avslutades den 29 februari.

Omsättningen steg 27,7 procent till 24 miljoner kronor (18,8).

Bruttovinsten blev 9,9 miljoner kronor (7,4), med en bruttovinstmarginal på 41 procent (40).

Ebitda-resultat blev 0,4 miljoner kronor (-1,8), med en ebitda-marginal på 1,7 procent. Ebitda-resultatet, justerat, uppgick till 0,4 miljoner kronor (-1,2), med en ebitda-marginal, på 1,7 procent.

Rörelseresultatet blev -0,1 miljoner kronor (-2,2). Resultatet före skatt var -0,1 miljoner kronor (-2,2). Resultatet efter skatt blev -0,1 miljoner kronor (-2,2). Resultat per aktie hamnade på -0,01 kronor (-0,18).

Orderingången landade på 23,7 miljoner kronor (20,9), en ökning med 13,4 procent mot föregående år.

Trafiken till hemsidan ökade med 22 procent.

Sleepo jobbar med ett mycket litet lager.

"Bolagets positiva resultatutveckling fortsätter och trenden har hållit i sig under de tre senaste kvartalen. Den stärkta rörelsemarginalen är ett resultat av en ökad omsättning, tillsammans med en förbättrad lönsamhet i försäljningen, som i tur skapar skalfördelar i verksamheten på grund av
ökade volymer. Viktiga nyckeltal så som andelen logistik-, marknadsförings- och personalkostnader, i förhållande till försäljningen, har förbättrats avsevärt jämfört med samma
period under föregående år", skriver vd Philip Nickolsten i rapporten.

Sleepo-chefen tar också upp covid-19.

"För Sleepos del har den rådande situationen i skrivande stund och per mars månad inte haft någon märkbar effekt på försäljningen och verksamheten fortskrider i normal ordning. De förändringar som har gjorts är att vi har stängt vårt kontor och showroom i centrala
Stockholm och våra anställda arbetar hemifrån."

Lagerverksamheten och distributionen fungerar fortsatt fullt ut. Företaget uppger att man följer rekommendationer från myndigheterna noga.

"Trots oroliga tider ser jag med kollegor och styrelse positivt på kommande perioder med fortsatt tillväxt och lönsamhetsförbättringar", avslutar Nickolsten.

[Tabell 1]

newsroom@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -