Quickbit
Quickbit slutför förvärvet av BitRate Invest (Finwire)

2020-03-31 07:40
Fintechbolaget Quickbit som utvecklar tekniklösningar har nu slutfört förvärvet av BitRate Invest.

Affären presenterades i slutet av januari. Quickbit menar att förvärvet är strategiskt viktigt för bolaget då man säkrar den tekniska värdekedjan.

"På grund av Coronavirusets utbrott skedde tillträdet av BitRate några veckor senare än beräknat men jag är väldigt glad att vi nu slutfört förvärvet och därmed säkrat kontroll över hela den tekniska värdekedjan. Det innebär att vi nu kan skapa digitala plånböcker (wallets), sälja kryptovaluta till kunder genom både direktbetalningar såväl som kortbetalningar samt få en möjlighet att förvara kryptovaluta för kunders räkning enligt de licenskrav som gäller inom EU. Vi kommer också kunna erbjuda kunder att växla kryptovaluta till traditionell FIAT-valuta. Nästa steg är nu att starta processen med integration och namnändring", säger Serod Nasrat, vd Quickbit, i en kommentar.

Quickbit siktar på att lansera Visa- och Mastercard under hösten i år. Via BitRate kommer det svenska börsnoterade bolaget också över den licens som krävs för att kunna genomföra växlingstransaktioner mellan traditionell valuta och kryptovaluta.

newsroom@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Quickbit - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -