NEW YORK
SVAGT KVARTAL AVSLUTADES I MOLL, S&P500 -1,6% (Direkt)

2020-03-31 22:16

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) De ledande börserna i New York vände ned efter en positiv inledning på tisdagen och därmed avslutade kvartalets sista handelsdag i moll.

Vid stängning var Dow Jones storbolagsindex ned 1,8 procent till 21.917. S&P 500-indexet hade sjunkit 1,6 procent till 2.585, medan Nasdaqs kompositindex tappade 1,0 procent till 7.700.

Oron för den ökade spridningen av covid-19 i USA var en bidragande anledning till tisdagens nedställ. Antalet nya virusfall i delstaten New York har ökat med 14 procent under det senaste dygnet till över 75.000 smittade, rapporterade CNBC.

Bland positiva nyheter kom Kinas officiella inköpschefsindex (PMI) från industrin in bättre än vad analytikerna förväntat sig.

Amerikanska banker gick en tuff dag till mötes med JP Morgan, Citigroup and Bank of America ned mellan 3,5 och 4,5 procent.

Bland övriga bolag meddelade kryssningsrederiet Carnival att det ställer in utdelning och aktieåterköp som en följd av coronaviruspandemin, då kryssningar skjuts på framtiden. Carnival uppgav att det inte kan uppskatta den fulla effekten av covid-19 på sin verksamhet, men sade också att bolaget räknar med en nettoförlust för räkenskapsåret 2020. Den hårt pressade kryssningsaktien steg dock 2,9 procent.

Matproducenten Conagra missade analytikernas förväntningar med sitt resultat för det gångna kvartalet. Även intäkterna kom in något lägre än väntat, men Conagra uppgav att bolaget sett betydande förhöjd efterfrågan på sina matprodukter under de senaste veckorna på grund av virusutbrottet. Aktien var upp knappt 4 procent.

American Airlines sjönk 0,5 procent. Flygbolaget planerar att söka statsstöd på upp till 12 miljarder dollar, enligt ett memo som Reuters sett. Detta skulle innebära ett stopp för uppsägningar eller lönesänkningar i sex månaders tid.

Gap har uppgett att bolaget hemförlovar de flesta av sina 80.000 butiksanställda, så många av butikerna förblir stängda. Gap ska även dra ned på administrativa jobb och på ledningens löner. Aktien var ned drygt 5 procent, efter att ha backat även på måndagen.

Enligt kortföretaget Visa minskade transaktionsvolymen under den andra halvan av mars, i takt med att flera länder infört restriktioner som påverkar många butiker och näringsställen. Visa var 2,7 procent ned.

Dominos Pizza sjönk 6,5 procent efter att ha dragit tillbaka sina prognoser för 2020.

De amerikanska hushållens konfidensindikator sjönk till 120,0 i mars jämfört med 132,6 i februari. Väntat enligt Trading Economics konsensus var en konfidensindikator på 110,0.

Räntan på den tioåriga amerikanska statsobligationen var ned 3 punkter till 0,69 procent.

Graf: S&P500-index tisdagen den 31 mars

Bildkälla: Infront

Henrik Berezin +46 8 5191 7910

Nyhetsbyrån Direkt


Bank Of America - I dag

{point.key}

Citigroup - I dag

{point.key}

Gap - I dag

{point.key}

JP Morgan Chase & Co - I dag

{point.key}

Visa - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -