MIRIS HOLDING
VIDTAR ÅTGÄRDER, KORTTIDSPERMITTERING (Direkt)

2020-03-31 09:19

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Miris har under de senaste veckorna tagit fram åtgärder för att möta utmaningarna som följd av covid-19.

Det framgår av ett pressmeddelande.

"Inskränkningar i besöksmöjligheter på sjukhus samt att alla sjukhusledningar och inköpsavdelningar är fokuserade på den kris som det ökande antalet covid-19-patienter innebär kommer att påverka Miris försäljningsutveckling så länge pandemin pågår", skriver bolaget.

Miris verkställer ett program för korttidspermittering från 1 april. Detta medför reduktion i arbetstid till 60 procent under tiden pandemin pågår eller i högst 6 plus 3 månader. Andra kostnadsbesparingar inkluderar tillfälliga stopp av flera projekt. Alla resor och konferenser är avbokade. Bolaget utvärderar även andra lämpliga åtgärder i de olika stödpaket regeringen erbjuder, heter det.

"Då vi redan har sett en inbromsning i antal order som ett resultat av pandemin behöver vi säkerställa bolagets likviditet. Därför vidtar vi kraftfulla åtgärder redan nu", kommenterar vd Camilla Myhre Sandberg.

Kristine Trapp +46 8 5191 7927

Nyhetsbyrån Direkt


Miris Holding - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -