BNP Paribas Global Environment C
BNP Paribas Global Environment C har sålt innehavet i Signify efter stark kursutveckling (Finwire)

2020-03-31 18:53
Fonden BNP Paribas Global Environment C minskade 6,9 procent i februari, vilket var bättre än fondens jämförelseindex som minskade 7,6 procent. Sedan årsskiftet har fonden minskat 7 procent och följer index som har minskat 7 procent. Det framgår av en månadsrapport.

Marknaden utvecklades svagt under månaden med en ovanligt hög volatilitet. De bolagen som generellt utvecklades bäst var de defensiva, medan cykliska bolag såsom energibolag föll kraftigt.

Inom miljösektorn presterade bolagen inom energieffektivitet starkast medan de vatteninriktade bolagen utvecklades svagt. Vattenbolagen kallas ofta för bond proxys då de följer obligationsräntornas utveckling och under månaden föll yielden på obligationsräntor brett.

Signify, Kingspan Group, och de kinesiska bolagen Zhuzhou CRRC Times Electric samt Beijing Enterprises Water var fondens främsta bidragsgivare.

På den negativa sidan fanns Siemens AG, East Japan Railway, Waters Corp och WestRock.

Under månaden sålde fonden sin position i Signify, vilket var en vinsthemtagning till följd av att aktien haft en stark utveckling.

Förvaltarna ser att den ökade volatiliteten på marknaden skapar möjligheter för att investera i högkvalitativa bolag. Fondens strategi är fortsatt att hitta en god balans mellan defensiva och cykliska bolag.

[Tabell 1]

Jakob Häger
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -