AUTOLIV
BRA INGÅNGSLÄGE TROTS FALLANDE PERSONBILSMARKNAD - DNB (Direkt)

2020-03-31 09:36

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Värsta året någonsin är på väg att drabba bilindustrin, men den senaste tidens kursnedgång kan utgöra ett bra läge att gå in i bilsäkerhetsbolaget Autoliv.

Det skriver DNB Markets i en analys och som Nyhetsbyrån Direkt rapporterat tidigare sänker analyshuset riktkursen till 650 kronor (850) med bibehållen köprekommendation.

"Trots den betydande osäkerheten på kort sikt gillar vi den långsiktiga storyn eftersom vi räknar med att lönsamhet och kassaflöde kommer att förbättras väsentligt bortom 2020, i takt med att bolagets starka orderbok materialiseras och fler produkter når ett mer moget stadium", skriver DNB.

Analyshuset räknar med att produktionen av lätta fordon kommer att ha det "värsta året i modern tid", och falla med 22 procent jämfört med 2019.

Autoliv har dock vidtagit proaktiva åtgärder och aviserat stängning av fabriker och kostnadsåtgärder. För att minska likviditetsrisken har bolaget också utnyttjat 500 miljoner dollar av befintlig kreditfacilitet om drygt 1 miljard dollar för att säkerställa betalning av de korta skulder som förfaller till betalning under de närmaste tre månaderna.

"(...) vilket gör bolaget sunt ur ett likviditetsperspektiv", skriver DNB.

På tisdagsförmiddagen handlades Autoliv upp omkring 3 procent till 487 kronor. Den senaste månaden är Autolivs aktie ner drygt 25 procent. Under samma period är OMXS30-indexet ner drygt 11 procent.

Adam Wahlfeldt +46 8 5191 7920

Nyhetsbyrån Direkt


Autoliv SDB - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -