Abelco
Abelco bedömer att merparten av portföljbolagen har hanterat coronakrisen mycket föredömligt (Finwire)

2020-03-31 08:40
Investmentbolaget Abelco lämnar en uppdatering av sina portföljbolag med anledning av coronaviruset och covid-19. Det framgår av ett vd-brev som publiceras på tisdagen.

Nästan alla Abelcos bolag har gått över till "arbeta-hemma-läge". Abelco har som investeringsbolag fokus på digital företag och många av portföljbolagens produktutbud och produktionsprocesser är idag helt digitala.

- Generellt tycker jag att merparten av portföljbolagen hanterar sin verksamhet på ett mycket föredömligt sätt och med en sund fungerande digital affärsmodell i botten. Vi ser till och med en ökning av användandet av tjänter och produkter från några av Abelcos portföljbolag, särskilt inom spel- och e-handelstjänster, kommenterar vd Johan Rooth.

Han konstaterar att det också finns portföljbolag som påverkas av den utmanande globala ekonomin, vilket är de bolag som inte finns inom Abelcos nya digitala strategi och infinner sig inom den industriella branschen.

- Vi är dock medvetna om dessa bolag och har tidigare kommunicerat de stora avskrivningar vi redan gjort. Här kan TBS Group nämnas, kommenterar Johan Rooth.

Abelco meddelade igår att TBS Yard lämnat in en ansökan om konkurs vid Kalmar tingsrätt om konkurs. Abelco är delägare av moderbolaget TBS Group som fortsätter sin verksamhet. Vid årsredovisningen för 2019 gjorde Abelco nedskrivningar av TBS-koncernen och konkursen har därför mindre påverkan på 2020 års resultat.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Abelco Investment Group - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -