På Placera använder vi cookies på vår sajt för att få den att fungera korrekt, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

USA
Trump förlänger riktlinjer om social distansering till 30 april (Finwire)

2020-03-30 06:56
USA:s president Donald Trump övervägde tidigare att försätta flera delstater, bland annat New York, i karantän men har nu backat från det efter att delstaternas guvernörer protesterade.

Trump skriver på Twitter att han i stället uppmanar amerikanska smittskyddsmyndigheten att skärpa resedirektiven för personer som varit i delstaterna.

Samtidigt förlänger Trump riktlinjerna för social distansering i ytterligare 30 dagar till den 30 april. De tidigare riktlinjerna på 15 dagar presenterades för två veckor sedan och löper alltså ut idag. Tidigare har Trump indikerat att riktlinjerna kunde lättas, åtminstone i delar av landet, kring påskhelgen.

Vid söndagens presskonferens sade Trump också att kulmen av antalet döda i covid-19 i USA kan komma att nås om två veckor.

Stefan Linnér
stefan.linner@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -