SINTERCAST
SKJUTER PÅ STÄMMA, UTVÄRDERAR UTDELNINGSFÖRSLAG (Direkt)

2020-03-30 11:57

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Styrelsen i Sintercast har beslutat att senarelägga årsstämman och utvärderar utdelningsförslaget som en följd av den rådande osäkerheten.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Bolaget uppger också att serieproduktionen var fortsatt stabil under januari och februari, då den låg 5,4 procent högre jämfört med samma period föregående år. Även leveranser av mätkoppar ökade under de två första månaderna och låg 8 procent över fjolårstakten, heter det i pressmeddelandet.

"Under andra halvan av mars resulterade emellertid spridningen av coronaviruset i nedstängning hos flera av våra gjuterikunder och slutanvändare för fordon. Varaktigheten för dessa nedstängningar och osäkerheten kring hur snabbt produktionen återupptas har gjort de ekonomiska utsikterna svåra att bedöma", skriver bolaget.

Årsredovisningen kommer nu att offentliggöras den 19 maj 2020. Kallelsen till årsstämman kommer att offentliggöras den 20 maj 2020 och årsstämman kommer att hållas den 23 juni 2020.

"Styrelsen bedömer att senareläggningen ökar den finansiella visibiliteten och kommer att möjliggöra en välgrundad bedömning av utdelningsförslaget. Vidare information gällande utdelningsförslaget kommer att offentliggöras den 15 maj", skriver bolaget.

Börsredaktionen +46 8 51917900 https://twitter.com/Borsredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


SinterCast - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -