Sarsys-Asft
Sarsys-Asft får ordrar värda 5,6 miljoner kronor, flyttar produktionsanläggning i Trelleborg, kommenterar covid-19 (Finwire)

2020-03-30 08:45
Friktionsmätningsbolaget Sarsys-Asft har fått tre nya ordrar i Kina värda totalt 5,6 miljoner kronor från Tibet Airport Group, Beihai Fucheng Airport och Liuzhou Bailian Airport. Det framgår av ett pressmeddelande.

Sarsys-Asft har beslutat att produktionslinjerna i Trelleborg ska flyttas till huvudanläggningen i Köpingebro. Flytten kommer ske under andra och tredje kvartalet i år. MBL-förhandlingar är genomförda med berörd fackförening. Samtlig personal är erbjudna att flytta med till Köpingebro. Hyresavtalet är uppsagt per den sista januari 2021 och kommer med start 2021 innebär en årlig kostnadsreduktion på cirka 1 miljon kronor.

Sarsys-Asftkommenterar även effekterna av coronaviruset covid-19. Bolagets kunder är till allra största delen internationella storflygplatser. Flertalet av dessa ingår i större statliga eller börsnoterade koncerner. Även om flygtrafiken för tillfället är kraftigt reducerad berörs deras investeringsplaner inte av denna tillfälliga nedgång.

Merparten av bolagets ordrar är offentliga upphandlingar. Upphandlingsprocesserna är långa och från första kontakt till lagakraftvunnet tilldelningsbeslut kan det ta 12 till 18 månader.

Faktorer som kan störa vår produktion är massjukskrivning av personalen, regeringsbeslut om att stänga ner verksamheten eller att någon eller några av bolagets underleverantörer får leveransproblem.

- Som en slutkommentar till ovan redovisade affärer och utmaningar så är det mycket glädjande att kunna presentera dessa affärer med tre olika kunder i Kina. Det är en tydlig signal om att situationen har vänt på den för oss viktiga kinesiska marknaden och att marknaden har börjat normaliserats, kommenterar vd Fredrik Graflind.

Bolaget har slutat att informera om sin orderstock då informationen misstolkades av många. Dagens pressmeddelande är ett undantag och innebär att bolaget har produktion till Köpingebro till och med augusti.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

SARSYS - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -