Jupiter European Growth
Jupiter European Growth överpresterade index i februari med Atlas Copco, Novo Nordisk och Ubisoft som relativa vinnare (Finwire)

2020-03-30 11:28
Fonden Jupiter European Growth minskade 7,2 procent i februari, vilket var bättre än fondens jämförelseindex som minskade 8,5 procent. Sedan årsskiftet har fonden minskat 4,5 procent och är därmed bättre än index som har minskat 9,6 procent. Det framgår av en månadsrapport från fondförvaltarna Mark Nichols och Mark Heslop.

I en marknadskommentar skriver förvaltarna att marknaden fallit tillbaka under februari till följd av oro för coronavirusets inverkan på ekonomin. Några av de första aktierna som föll var försäljare inom lyxsegmentet, följt av tillverkande bolag som missgynnas av de globalt förstörda leveranskedjorna.

Fonden föll betydligt mindre än index med betydande positivt bidrag från innehaven i Kingspan, Genus, Atlas Copco, Sika, UbiSoft, Wolters Kluwer, Edenred, Deutsche Boerse och Novo Nordisk.

De främsta negativa bidragsgivarna, som tyngdes av virusoron, var Adidas, Amadeus IT och Davide Campari-Milano.

Fondportföljen har fortsatt en övervikt mot små och medelstora bolag samt en undervikt mot finansiell belåning. Vidare är fonden inte alls investerade i fastighets, energi eller utilities sektorerna.

Strategin framöver är att fortsatt köpa och hålla kvalitativa bolag som har en uthållig fördel mot sina konkurrenter.

[Tabell 1]

Jakob Häger
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Jupiter European Growt... - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -