Global
För tidigt att ropa hej efter massiva stimulanser - Danske Bank (Finwire)

2020-03-30 11:53
De stora stimulanspaketen från regeringar och centralbankerna har temporärt lugnat marknaden men ännu är det för tidigt att ropa hej. Det skriver Danske Bank i senaste veckobrevet.

Det påpekas att coronaviruset fortsätter att sprida sig snabbt i USA och även på tillväxtmarknader som Indien. Krisen är inte heller förbi i Europa även om positiva tecken syns på vissa håll.

Enligt Danske Bank kan de kraftigaste kursrörelserna kanske vara bakom oss men man räknar fortfarande med stora kast på marknaden.

Makroekonomiskt är det recession som råder. Det som avgör hur lång och djup lågkonjunkturen blir är stimulanserna. Bankens egna huvudscenario är en djup men kort lågkonjunktur där tillväxten åter ökar under andra halvåret.

För de som handlar på börsen är bästa rådet en strategi anpassad till sparhorisont, riskaptit och förmåga att bära förluster.

”Slutligen kan det aldrig sägas för många gånger att de bästa börsdagarna ofta kommer direkt efter de allra värsta – så även denna gång. Den som blir stressad och säljer när det faller som mest riskerar att få vara med om de största rasen, men missa de kraftigaste uppgångarna”, skriver Danske Bank.

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -