G20
HANDELSMINISTRAR MÖTTES, LYFTE INTE EXPORTRESTRIKTIONER (Direkt)

2020-03-30 20:22

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Handelsministrar från G20-länderna höll under måndagen en extrainsatt videokonferens för att ta ställning till covid-19 pandemins påverkan på global handel.

Det rapporterar nyhetsbyrån Reuters.

Under förra veckans möte lovades det att länderna skulle injektera 5.000 miljarder dollar i den globala ekonomin för att begränsa jobb och inkomstförlusterna till följd av viruset.

Tidigare möte har även rört frågor kring att säkerställa flödet av varor inklusive medicinska förnödenheter under de pågående restriktionerna, som hotar globala produktionskedjor. Men handelsministrarna nådde ingen konsensus rörande ett lyft av exportrestriktionerna under måndagens möte.

Handelsrestriktionerna har gjort att många länder som är i behov av Kina, källan till utbrottet, för att få bland annat läkemedelsingredienser nu till följd av restriktioner som stört leveranser och logistikkedjor arbetar intensivt för att få tillgång till dessa.

G20-ländernas finansministrar kommer mötas via videolänk under tisdagen, för andra gången på bara en vecka, för att koordinera gensvaret på den pågående pandemin och diskutera åtgärder. Ett pågående förslag som har diskuterats har varit skuldlättnader för fattigare länder, enligt Reuters.

Börsredaktionen +46 8 51917900 https://twitter.com/Borsredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -