Cereno Scientific
Cereno Scientific upprepar bedömning om finansiering, bra dialog med samarbetspartners - Cfo (Finwire)

2020-03-30 15:40
Forskningsbolaget Cereno Scientific meddelade tidigare att man har beslutat sig för att senarelägga sin kliniska fas II-studie med företagets första läkemedelskandidat CS1. Bakgrunden är coronapandemin.

Studiestart var tidigare planerad till halvårsskiftet i år. Nu spår företaget att man startar i slutet av året istället. Man förbereder också ytterligare justeringar om så behövs. Dialogen med samarbetspartners är god, uppger finansdirektör Daniel Brodén för Finwire.

Bolaget upprepar också sin guidning vad gäller finansiering.

"I samband med den senaste emissionen sa vi att likviden skulle ta oss fram till en initiering av studien. I och med att starten nu flyttas fram gäller det samma för finansieringsbehovet", uppger Brodén. Någon närmare precisering ger han inte.

Cereno Scientifics prekliniska arbete med CS014 och CS036 pågår som planerat och påverkas inte av den aktuella situationen. Bolagets utvärdering av epigenetisk modulering av sällsynta sjukdomar påverkas heller inte av virusets spridning. Den 10:e mars beviljades Cereno Scientific särläkemedelsstatus för Pulmonell Arteriell Hypertension av den amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA.

"FDAs godkännande av särläkemedelsstatus (ODD) är en viktig milstolpe för oss. I och med detta godkännande går utvecklingsarbetet in i nästa aktiva fas vilket innebär definition av utvecklingsplaner för denna spännande och signifikanta möjlighet för Cereno", avslutar Daniel Brodén.

newsroom@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Cereno Scientific B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -