På Placera använder vi cookies på vår sajt för att få den att fungera korrekt, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

VIRUS
TRUMP VILL DELAR AV USA ÅTERGÅR TILL JOBB INOM VECKOR (Direkt)

2020-03-26 05:32

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Donald Trump anser att restriktionerna för den ekonomiska aktiviteten kan lyftas i delar av USA men inte andra, då administrationen försöker utarbeta en plan för hur landet ska kunna återgå till jobbet inom några veckor utan att spridningen av coronaviruset ökar.

Det skriver Wall Street Journal.

"Det är tid. Folk vill gå tillbaka till jobbet", sade han på onsdagen.

Han sade att "stora delar" av landet kan återgå till jobbet tidigare än andra, men att New York har ett antal tuffa veckor framför sig.

"Jag kommer inte att göra något obetänksamt eller förhastat", sade han.

Hälsoexperter har varit tveksamma till att öppna ekonomin igen så snabbt, men Donald Trump har tryckt på, och han twittrade på onsdagen att media vill se ekonomin stängd för att minska hans chanser till omval i november.

Vita huset förbereder åtgärder som tester på arbetsplatser och intensifierad spårning för att minska spridningen. Målet är att presentera en plan före påsk, enligt källor.Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
3-mån stibor - -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -