På Placera använder vi cookies på vår sajt för att få den att fungera korrekt, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

G20
USA OCH KINA VÄNTAS LÄGGA OENIGHET ÅT SIDAN TILLS VIDARE (Direkt)

2020-03-26 05:33

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) USA och Kina väntas vid G20-mötet på torsdagen ta en timeout i sina inbördes stridigheter och i stället gemensamt fokusera på utmaningarna från coronaviruset.

Det rapporterar South China Morning Post, med hänvisning till ett utkast om vad som ska diskuteras.

G20-mötet hålls via videokonferens, och Saudiarabien är för närvarande ordförandeland.

Ledarna väntas vara överens om att virusutbrottet är ett hot mot mänskligheten och sätta upp en mekanism för informationsutbyte och erfarenheter för att bekämpa smittan.

"Då världen konfronterar covid-19-pandemin och utmaningarna för hälsovårdssystemet och den globala ekonomin, så sammanstrålar vi vid detta extraordinära G20-möte för att förenas i ansträngningarna för en global respons", twittrade Saudiarabiens kung Salman.

G7 höll ett möte på onsdagen och USA:s utrikesminister Mike Pompe sade att han fått medhåll där om att Kina har en "desinformationskampanj" om pandemin, och att USA skulle ligga bakom. Han har själv fått kritik, inte minst från Kina, för att kalla viruset för "the Wuhan virus".Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
3-mån stibor - -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -