På Placera använder vi cookies på vår sajt för att få den att fungera korrekt, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

KINA
VILL HA MED GLOBAL POLICYKOORDINATION MOT VIRUSEFFEKTER (Direkt)

2020-03-23 05:38

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Kinas centralbank (PBOC) vill se mer global policykoordination för att hantera de ekonomiska effekterna av coronavirusutbrottet. De åtgärder som Peking har vidtagit börjar få effekt, men det finns utrymme för ytterligare steg.

Det rapporterade Reuters på söndagen och citerade bitädande PBOC-chefen Chen Yulu.

Chen Yulu sade att PBOC-chefen Yi Gang har utbytt tankar med Fedchefen Jerome Powell samt med IMF och andra internationella organisationer.

"Den globala epidemin sprids snabbt. Det är viktigt för alla länder att stärka den internationella koordineringen inom makropolitik, som hälsopolitik, handelspolitik, finans- och penningpolitik", sade Chen.

"Vi kommer att aktivt delta i det internationella samarbetet i respons på de utmaningar som utgörs av den komplexa situationen", fortsatte han.

Reuters noterar att privata prognosmakare kapar sina prognoser för den ekonomiska utvecklingen i Kina till nivåer som inte setts sedan kulturrevolutionen avslutades 1976, och det väntas en kraftig nedgång under första kvartalet.

Chen Yulu påpekade dock att Kinas finansiella marknader generellt är stabila och att även marknadsförväntningarna är stabila. Dessutom finns utrymme makropolicyåtgärder och verktygsreserven är "tillräcklig"Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
3-mån stibor - -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -