H&M
DRAR TILLBAKA UTDELNINGSFÖRSLAG, VIDTAR BREDA ÅTGÄRDER (Direkt)

2020-03-23 13:12

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) H&M:s styrelse har, mot bakgrund av rådande situation och osäkerhet om marknadsutvecklingen, beslutat att dra tillbaka det tidigare utdelningsförslaget om 9:75 kronor per aktie och istället föreslå årsstämman 2020 att det inte blir någon utdelning.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Företaget utvärderar alla delar av verksamheten där bland annat samtliga kostnader gås igenom. En rad åtgärder tas, bland annat avseende inköp, investeringar, hyror och bemanning, skriver H&M.

"Marknad för marknad gås nu igenom utifrån lokala förutsättningar. Dialog kring tillfälliga permitteringar har inletts på ett antal marknader och kommer att följas av ytterligare tillfälliga permitteringar på övriga marknader som berörs av corona-situationen. Globalt sett kommer troligen tiotusentals medarbetare inom samtliga delar av verksamheten att beröras, men ett exakt antal kan inte ges i dagsläget", skriver H&M.

Bolaget ser också över behovet av eventuella uppsägningar av medarbetare med anledning av corona-situationens negativa effekter på verksamheten.

Börsredaktionen +46 8 51917900 https://twitter.com/Borsredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


Hennes & Mauritz B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -