På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Kavaljer Quality Focus
Ner 10,3 procent för februari Kavaljer Quality Focus - menar att man är i en svårbedömd situation (Finwire)

2020-03-16 10:36
Fonden Kavaljer Quality Focus minskade 10,3 procent i februari. Det framgår av en månadsrapport från fondens förvaltare.

Efter en stark start på 2020 fortsatte nedgångarna i februari på grund av coronavirusets spridning i världen. Stockholmsbörsen backade 7 procent under månaden och världsindex gick ner 6,5 procent.

"Vi kvarstår med vår uppfattning om en global återhämtning av tillväxt under andra halvåret 2020. Räntesänkningar, penning- och finanspolitiska åtgärder, samt utdelningar från svenska börsbolagen på totalt 226 miljarder under våren 2020 talar fortsatt för aktier. Osäkerheten kring utvecklingen av coronaviruset gör dock situationen svårbedömd på kort sikt", skriver förvaltarna.

Man menar att det på kort sikt inte är någon som kan säga hur ekonomin kommer påverkas. Positiva nyheter om minskad spridning, stabilitet, vaccin med mera kan innebära mycket kraftiga börsåterhämtningar.

Positiva bidrag kom under månaden från Semcon, Bahnhof och Nordea. Negativa bidrag kom från ITAB, AQ Group och Xano.

Innehavet i Sportamore avyttrades helt, samtidigt som man minskade i Volvo, Essity och Systemair.

Nya innehav är Addnode, Elekta och VBG ökades.


[Tabell 1]

Victor Carlén
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

SEF - Kavaljer Quality... - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -