På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Kavaljer Investmentbolagsfond
Svårt att bedömda marknaderna i coronatider tror man på Kavaljer Investmentbolagsfond, som sjönk 7,9 procent i februari (Finwire)

2020-03-16 10:33
Fonden Kavaljer Investmentbolagsfond minskade 7,9 procent i februari. Sedan årsskiftet har fonden minskat 5,3 procent. Det framgår av en månadsrapport från fondens förvaltare.

Efter en stark start på 2020 fortsatte nedgångarna i februari som följd av coronaviruset. Stockholmsbörsen backade 7 procent samtidigt som världsindex backade 6,5 procent.

"Vi kvarstår med vår uppfattning om en global återhämtning av tillväxt under andra halvåret 2020. Räntesänkningar, penning- och finanspolitiska åtgärder, samt utdelningar från svenska börsbolagen på totalt 226 miljarder under våren 2020 talar fortsatt för aktier. Osäkerheten kring utvecklingen av coronaviruset gör dock situationen svårbedömd på kort sikt", skriver förvaltarna.

Främsta bidragsgivare under månaden var Markle, Addlife och Medcap. Tyngde avkastningen mest gjorde Q Group, Kinnevik och Bure.

Fonden avyttrade Astra Zeneca och NovoNordisk och minskade i Latour och Lifco under månaden.

Innehaven i Addlife, Addtech, Addnode, Bure Equity, Investor och Medcap ökades.


[Tabell 1]

Victor Carlén
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

SEF - Kavaljer Investm... - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -