Pareto Global Corporate Bond A
Pareto Global Corporate Bond deltog i emission från Nasdaq - avvaktar med att investera kassan (Finwire)

2020-03-13 17:33
Fonden Pareto Global Corporate Bond A minskade 1,3 procent i februari. Sedan årsskiftet har fonden minskat 0,9 procent. Det framgår av en månadsrapport från fondförvaltarna Stefan Ericson och Mathias Lundmark.

Förvaltarna konstaterar att osäkerheten kring coronaviruset nu spridit sig över hela världen, vilket lett till en försäljning i aktier och flykt till statspapper. Den amerikanska 10 års-obligationen stängde under månaden på sin lägsta yield någonsin.

"Fonden föll under februari månad då även mer defensiva sektorer drabbades när kreditspreadar gick isär så kraftigt på så kort tid. Cykliska namn och råvarubolag hade den sämsta utvecklingen. Det är naturligtvis svårt att se vändningen i närtid, men vi tror att med tydligt stöd från centralbanker och regeringar runt om i världen kommer marknaden stabiliseras.", beskriver förvaltarna.

Under månaden deltog fonden i en emission från Nasdaq, utöver det har man en fortsatt försiktig position och avvaktar med att investera sin kassa.

Fondens tre största innehav per utgången av månaden var Upm Kymmene, Iqvia och Eurofins Scientific med portföljvikterna 3,2, 2,8 respektive 2,7 procent.


[Tabell 1]

Jakob Häger
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Pareto ESG Global Corp... - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -