Cline Scientific
Cline Scientific ska under hösten designa den första patientstudien i projektet Cellrace - vd (Finwire)

2020-03-04 09:16
Life science-bolaget Cline Scientifics vd Patrik Sundh och produktutvecklingschef Hanne Evenbratt presenterade bolaget vid Life Science-dagen i Göteborg på onsdagen. Cline Scientific utvecklar cancerdiagnostik och stamcellsterapier där bolagets teknologi används i cellbaserade produkter och processer för att driva Life Science-projekt till och genom klinisk fas.

Bolaget har idag två projekt, dels stamcellsterapi för broskskador med arbetsnamnet Stemcell.

- Vi har en unik approch, säger Hanne Evenbratt om projektet. Bolaget har skickat in patentansökan, vilket meddelades igår den 3 mars. Den första kliniska studien på människor planeras till 2022.

Det andra projektet handlar om diagnostik av bröstcancer med arbetsnamnet Cellrace och kommer från det nyligen genomförda förvärvet av Liv Diagnostics. Det handlar om att analysera isolerade tumörceller från bröstcancerpatienter och bestämma risken för metastasering, spridning, i ett mycket tidigt skede. Hittills har lovande prekliniska in-vitrostudier rapporterats.

- Vi ska under hösten designa den första patientstudien, säger Patrik Sundh. Den första kliniska studien ska vara färdig 2021.

- Målet är att inom tre år ska vi ha en partner med oss, säger Patrik Sundh avseende kommersialisering av projektet.

Cline aviserad igår den 3 mars att en nyemission med företrädesrätt för aktieägarna ska genomföras. Bolaget kommer vid fullteckning att tillföras 7,0 miljoner kronor före emissionskostnader samt ytterligare kapital vid lösen av teckningsoptionerna i april 2021.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Cline Scientific B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -