PEGROCO
HALVERAR PREF-UTDELNING EFTER KONKURS PORTFÖLJBOLAG (Direkt)

2020-02-28 07:29

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Det First North-listade investeringsbolaget Pegrocos styrelse föreslår en halverad utdelning, mot den i bolagsordningen föreskrivna utdelningen på preferensaktien.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Anledningen anges vara att bibehålla en tillfredställande likviditet efter konkursen i portföljbolaget Flexenclosure.

"Uppgörelsen med bankerna rörande lånet för garantiåtagandena från Flexenclosurekonkursen begränsar inte Pegrocos möjligheter till fortsatt utdelning på preferensaktien, men i syfte att bibehålla en tillfredställande likviditet, föreslår Pegrocos styrelse halverad utdelning, mot den i bolagsordningen föreskrivna utdelningen på preferensaktien", skriver Pegroco i pressmeddelandet.

Styrelsens förslag är att utdelningen lämnas om 4:76 kronor per preferensaktie och att ingen utdelning lämnas till ägarna av stamaktier.

Enligt bolagsordningen ska preferensaktie ha företräde till utdelning om 9:50 kronor per år. Föreslagen utdelning motsvarar därmed ungefär hälften av preferensutdelningen, skriver bolaget.

"Styrelsen anser att den föreslagna vinstutdelningen är försvarlig med hänsyn till de krav som verksamhetens art, omfattning och risker ställer på storleken av det egna kapitalet samt bolagets konsolideringsbehov, likviditet och ställning i övrigt. Yttrandet ska ses mot bakgrund av den information som framgår av bokslutskommunikén för 2019, som kommer att publiceras imorgon (fredagen den 28 februari, reds anm)", skriver bolaget.

Börsredaktionen +46 8 51917900 https://twitter.com/Borsredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


Navigo Invest Pref - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -