IAG
ANSER OMÖJLIGT RESULTATPROGNOS PGA VIRUS (Direkt)

2020-02-28 08:43

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) IAG, som bland annat äger British Airways, finner det i nuläget omöjligt att förutspå årets resultat på grund av den pågående coronavirusepidemin.

Det skriver bolaget i sin bokslutskommuniké.

Bolaget skriver att det kommer att minska kapaciteten i år med 1-2 procent, då många företag belägger sina anställda med reserestriktioner.

"Vi upplever för närvarande svag efterfrågan på asiatiska och europeiska rutter och en försvagning av affärsresandet i hela vårt nät, på grund av inställda företagsevent och företagens reserestriktioner", skriver IAG i rapporten.

IAG:s flygbolag, som förutom British Airways även inkluderar Iberia och irländska Aer Lingus, har ställt in flygningar till Kina fram till och med mars och har även dragit ned verksamheten för andra destinationer.

British Airways har ställt in sina flygningar till Kina fram till mitten av april. Dessutom har BA minskat frekvensen av flygningar till norra Italien och Sydkorea på grund av minskad efterfrågan.

IAG redovisar för helåret 2019 ett justerat rörelseresultat på 3,3 miljarder euro (3,6). Analytikerna hade i snitt räknat med ett resultat på 3,2 miljarder euro. Intäkterna per passagerare steg under året med 1,0 procent, men minskade med 0,5 procent räknat i fasta valutor.

David Djuphammar +46 8 5191 7913

Nyhetsbyrån Direkt


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -