CHORDATE
NETTORESULTAT -6,1 MLN KR, VÄNTAR PÅ STUDIERESULTAT (Direkt)

2020-02-28 09:56

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Det NGM-listade medicinteknikbolaget Chordate Medical redovisar ett nettoresultat om -6,1 miljoner kronor (-6,9) för det fjärde kvartalet 2019.

Nettoomsättningen steg till 0,3 miljoner kronor (0,2), medan de totala intäkterna uppgick till 2,1 miljoner kronor (0,6).

Kassaflödet från den löpande verksamheten var -2,6 miljoner kronor (-2,6), de likvida medlen vid periodens slut uppgick till 3,6 miljoner kronor.

Efter resultaten i bolagets migränstudie är förväntningen att behandlingen ska bli CE-märkt inom sex månader från att resultaten är klara, skriver bolaget i rapporten.

"Då har vi rätt att marknadsföra och sälja behandlingstekniken inom EU, och kan därefter starta processen att få godkännande för ersättning från olika betalningssystem i ett antal marknader", skriver bolagets vd Anders Weilandt.

"Vår prognos är nu att sista patienten går ur studien under andra kvartalet 2020, därefter kommer studiedata att analyseras, och efter det kan resultaten omsättas till en vetenskaplig artikel under andra kvartalet. När den artikeln sedan får godkännande att publiceras från en vetenskaplig tidskrift så kan vi offentliggöra studieresultaten. Det statistiska utfallet från studien behövs för att vi också ska kunna få användningsområdet migrän CE-märkt", heter det i rapporten.

Börsredaktionen +46 8 51917900 https://twitter.com/Borsredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


Chordate Medical Holding - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -