BIOGEN
INGÅR GENTERAPI-SAMARBETE MED SANGAMO INOM CNS-OMRÅDET (Direkt)

2020-02-28 07:30

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Läkemedelsbolaget Biogen ingår ett globalt samarbete för utveckling av genterapier vid behandling av Alzheimers sjukdom, Parkinsons, neuromuskulära sjukdomar samt andra neurologiska sjukdomar.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Biogen kommer enligt avtalet erlägga 350 miljoner dollar i en upfront-betalning innefattande en licensavgift och en aktieinvestering i Sangamo. Vidare kan Sangamo komma att få upp till 2,37 miljarder dollar i potentiella milstolpsbetalningar plus royalty på eventuell försäljning.

Upfront-betalningen fördelar sig på 125 miljoner dollar i licensavgift och en investering om 225 miljoner dollar i nya aktier i Sangamo omfattande 24 miljoner aktier till ett pris om 9:21 dollar per aktie.

Av de totala potentiella milstolpsbetalningarna är 925 miljoner dollar hänförliga till betalningar före eventuella marknadsgodkännanden samt 1.445 miljoner dollar i försäljningsrelaterade milstolpsbetalningar.

Samarbetet kommer initialt att fokusera på utvecklingen av läkemedelskandidaten ST-501 vid behandling av bland annat Alzheimers sjukdom samt ST-502 vid behandling av bland annat Parkinsons sjukdom med ett neuromuskulärt bål.

Biogen får även exklusiva rättigheter till ytterligare nio tillgångar med ännu inte avslöjade neurologiska mål.

Sangamos vd Sandy Macrae konstaterar i en kommentar i pressmeddelandet att det ännu inte finns någon sjukdomsmodifierande behandling för patienter med många neurodegenerativa sjukdomar såsom Alzheimers och Parkinson.

Börsredaktionen +46 8 51917900 https://twitter.com/Borsredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


Biogen - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -