Skandia Korträntefond
Skandia Korträntefond ökade 0,09 procent i januari - fallande räntor efter virusutbrottet (Finwire)

2020-02-27 13:46
Fonden Skandia Korträntefond steg 0,09 procent i januari, vilket var bättre än fondens jämförelseindex som minskade 0,04 procent. Det framgår av en månadsrapport från fondens förvaltare.

Årets första månad började med en amerikansk attack mot en iransk officer vilket inte påverkade marknaderna speciellt mycket. Under månadens andra halva började coronaviruset sprida sig i Kina vilket skapade oroligheter på världens marknader. Förvaltaren menar i sin månadskommentar att det än så länge är osäkert vilket effekt viruset kommer få på ekonomin, vilket har medfört förväntningar på räntesänkningar av centralbankerna.

"Samtidigt har makrostatistiken varit positiv på senare tid och främst har tillståndet i global tillverkningsindustri stabiliserats. Till följd av Corona-oron präglades aktie-, ränte- och särskilt råvarumarknaden av stora rörelser under andra halvan av månaden", skriver förvaltarna.

Under den senare delen av månaden föll räntor globalt.

Victor Carlén
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Skandia Korträntefond - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
3-mån stibor - -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -