ZOOMABILITY
RESULTATET NED, UNDERSÖKER MÖJLIGHET TA IN KAPITAL (Direkt)

2020-02-26 09:46

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Zoomability, som marknadsför ett eldrivet terrängfordon för funktionsnedsatta, redovisar ett rörelseresultat för det fjärde kvartalet 2019 på -2,2 miljoner kronor (-1,2). Resultatet per aktie blev -3:25 kronor.

Nettoomsättningen sjönk till 0,2 miljoner kronor (1,0) i spåren av att bolaget under fjärde kvartalet inte kunde producera och leverera Zoomar på grund av den tidigare eftersläpning som fanns i Zoomabilitys leverantörskedja samt oväntade fördröjningar i sista produktionsledet i december.

"För att trygga den positiva utveckling på lång sikt, som vi räknar med under 2020 och därefter, kommer bolaget att sondera marknaden kring möjligheten att ta in ytterligare rörelsekapital", skriver bolagets vd Pehr-Johan Fager i bokslutsrapporten.

På marknaden i USA, som Zoomability anser är den viktigaste marknaden, inledde bolaget under hösten ett samarbete med MacCabe Outdoor Mobility i Ohio.

"Syftet är att de ska hjälpa till att bygga upp ett 'ZOOM-USA' bestående av ett återförsäljarnätverk i hela landet. Vi kommer därför under 2020 börja adressera en betydligt större marknad i USA än tidigare. Vi kommer dock fortsätta bearbeta de välgörenhetsfonder vi tidigare varit så lyckosamma med, och sålt mer än 300 Zoomar till genom åren", skriver Pehr-Johan Fager.

Börsredaktionen +46 8 51917900 https://twitter.com/Borsredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


Zoomability - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -