SAS
CORONA TILLFÖR ORO, INDRAGNA FLYGNINGAR -200 MLN KR 2 KV (Direkt)

2020-02-26 08:22

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Det ekonomiska utsikterna förblir "osäkra och utbrottet av Covid-19 tillför ytterligare oro för en ekonomisk avmattning som kan påverka efterfrågan negativt".

Det skriver bolagets vd Rickard Gustafson i rapporten för det första kvartalet.

Han skriver vidare att SAS exponering mot Fastlandskina är relativt låg.

"Intäktsbortfallet från de indragna flygningarna i februari och mars förväntas uppgå till 200 miljoner kronor", skriver bolaget.

Om Covic-19 utbrottet begränsas, och indragna flygningar isoleras till vintersäsongen, förväntas endast en marginell resultatmässig effekt för SAS, enligt bolagets vd.

"Vi fortsätter att följa utvecklingen och för en nära dialog med relevanta myndigheter. Säkerheten för passagerare och medarbetare kommer alltid först och vi måste se en vändning av utvecklingen innan vi återupptar flygningarna till dessa regioner", skriver han vidare.

I sitt vd-ord uttrycker han i övrigt att han är nöjd med bolagets utveckling på flera punkter, exempelvis vad gäller ökning av antalet passagerare och ökad kundnöjdhet.

"Trots ett resultatmässigt svagare kvartal förblev vår kassaposition stark och stöds av ett gynnsamt bokningsläge inför sommarsäsongen", skriver SAS vd i onsdagens rapport.

Börsredaktionen +46 8 51917900 https://twitter.com/Borsredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


SAS - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -